Įspūdžiai iš Pasaulio kavos virimo čempionato Čikagoje atstovaujant Lietuvą

Įspūdžiai iš Pasaulio kavos virimo čempionato Čikagoje atstovaujant Lietuvą

Vienas didžiausių mūsų džiaugsmų rūšinės kavos karjeroje - atstovauti savo šalį Pasaulio kavos virimo čempionate! Kaip pakliūti, kas yra svarbu ir kokią didžiausią patirtį pasiėmėm?

Pradėkim truputį nuo pradžių. Esu Aistė - Coffee spells įkūrėja ir iki Coffee spells beveik 10 metų lipau marketingo karjeros laiptais ir tikrai neįsivaizdavau, kad kada nors atstovausiu Lietuvą Pasaulio kavos virimo čempionate. Būsiū atvira - net preiš porą mėnesių nemaniau :)

Taigi, 2023 m. rugpjūčio mėn. gavau žinutę iš vienos Lenkijos kavos virimo trenerės Janinos, kad ji nori būti mano trenerė, o aš turėčiau dalyvauti Lietuvos kavos virimo čempionate. Neplanavau dalyvauti, nenorėjau ir tik iš inercijos įsisukau ir Lietuvos kavos virimo čempionate užėmiau 2 vietą! Taigi, visi nurimom - į Čikagą nevažiuosiu. Tačiau likus 5 savaitėms iki čempionato, pirmos vietos laimėtojas atsisakė dalyvauti ir, žinoma, priėmiau šią galimybę ir sutikau. Sutikau, nors žinojau, kad 5 savaitės pasiruošti yra labai labai mažai. 

5 savaitės prabėgo nejučiomis, per kurias su Janina pasikeisdamos važinėjome Lietuva - Lenkija ir ruošėmės, taip pat prisidėjo daug žmonių kurie mums padėjo ir iš kitų šalių per zoom. Pavyko susiburti didelę palaikymo komandą, kuriems esu be galo dėkinga. Tačiau didžiausias pasiruošimas vyko paskutinę savaitę, kurią mes praleidome Čikagoje. 

Žinoma, nepraėjome be nuotykių, kurie tikrai turėjo nemažai įtakos pasiruošimui, sukėlė be reikalingų nervų ir papildomų užduočių - lagaminas neatvyko. Džiaugiuosi, kad paskutinį vakarą nusprendžiau rūbų sąskaita susidėti visą mano įrangą į rankinį bagažą, tačiau išsimėmiau kavos malūnėlį, o visas kavas vežė trenerė. Ir trenerės bagažas, kuriame buvo daug papildomos įrangos ir žalios kavos pupelės (kurias turėjom skrudinti Čikagoje) pasimetė ir atvyko tik šeštadienį. Priminsiu, pasirodymas buvo penktadienį!

Ko daugiausiai "pasiėmiau" iš viso laiko Čikagoje? Patirtį, pažintis iš viso pasaulio - nuo Lenkijos iki Singapūro. Daugybė žmonių sutiko skirti savo laiką ir padėjo sugalvoti išeitis dėl neatvykusio lagamino - atvežė mums vandeniui skirtų mineralų, paskolino malūnėlį, paskolino virdulį, padovanojo žalias kavos pupeles, skyrė laiko jas paskrudinti. Daugybė žmonių atėjo pas mus į namus, kuriems dariau savo pasirodymą ir jie skyrė laiko patarimams, kad pasirodymas būtų kuo puikesnis. 

Esu labai dėkinga ir laiminga, kad tai galėjau patirti!

Prieš dalyvavimą sakiau pirmas ir paskutinis kartas, BET negali žinoti, gali būti visko :D

Visas pasirodymo video čia, tik, deja, nėra pirmų 30 s. 

 

Grįžti į tinklaraštį